14 lipca – 15 lipca
Hortulus Dobrzyca
III Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
Trzecia edycja tego wyjątkowego wydarzenia odbędzie się 14-15 lipca 2018 r. Tematem przewodnim tegorocznej edycji będzie: Lawenda dyskrecja smaku i moc zapachu :)
Po raz kolejny goście, którzy odwiedzą Ogrody Hortulus Spectabilis w Dobrzycy, będą mogli dowiedzieć się, które kwiaty są jadalne oraz poznać ich niezwykłe właściwości i zastosowanie.
Na czas festiwalu Ogrody Hortulus Spectabilis, staną się bufetem, pełnym kwiatów jadalnych, które doskonale prezentują się nie tylko na rabatach, ale również w daniach. Znane, ogrodowe kwiaty jadalne, takie jak liliowce, pysznogłówki, begonie, aksamitki oraz tegoroczna bohaterka – lawenda, ponownie zagoszczą w plenerowej kuchni ogrodowej.
Pokazy kulinarne, połączone będą z degustacją kwiatowych potrwa. Każdy kto zasmakuje w kwiatowej kuchni, otrzyma ciekawe przepisy i inspiracje dla swoich własnych działań kulinarnych. Nie zabraknie stoisk eksperckich oraz porad. Zaproszeni goście specjalni, podzielą się swoją wiedzą kulinarną, ogrodniczą i kosmetyczną.
Więcej informacji na temat tegorocznej edycji oraz relację z ubiegłego roku można zobaczyć na stronie: https://hortulus.com.pl/kalendarz-wydarzen
Źródło: https://www.facebook.com/OgrodyHortulus/
Warto zobaczyć