Restauracja znajduje się w staromiejskiej części Szczecina na tzw. Podzamczu
W naszej kuchni dbamy o wysoką jakość produktów, z których korzystamy. W większości są z naszego regionu od zachodniopomorskich hodowców, rolników i rybaków. Wszystko jest świeże i w miarę możliwości hodowane na ekologicznych zasadach. Staramy się wspierać i promować polskie produkty, nie zaopatrujemy się hurtowo u zagranicznych dostawców oraz w wielkich dyskontach. Doceniamy i wspieramy małych lokalnych producentów, którzy do swoich wyrobów wkładają swoje serce, pasję, wieloletnie doświadczenie zgodnie z naturą i szacunek do darów przyrody. Natomiast w naszych kompozycjach „fusion”, używamy niezastąpionych produktów przygotowywanych według wieloletnich tradycji dla danego regionu.
Wszystkie makarony, pierogi i pieczywa przygotowywane są,na miejscu z ekologicznych mąk. Dbamy o to aby zawsze było świeżo i smacznie. Mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyt. Su-wid) dzięki czemu zachowują one wszystkie soki i witaminy, makro i mikro elementy oraz smak i jakość. Metoda sous-vide (po francusku „w próżni”) – próżniowa metoda długiego gotowania potraw (mięsa, warzywa, owoce) w szczelnie zamkniętych workach, umieszczonych w odpowiedniej stałej, niskiej temperaturze w wodzie.
Dania na naszych talerzach to autorskie przepisy, tworzone z miłości do jedzenia, gotowania, poznawania i łączenia ze sobą różnych smaków. Nasze menu jest zmienne co tydzień i uzależnione od produktów dostępnych w danym okresie.
(źródło: www.facebook.com/bialatrufla)
# | Godzina | Temperatura | Minimalna temperatura | Maksymalna temperatura | Prędkość wiatru |
---|---|---|---|---|---|
08:08 | 2 °C | 1.1 °C | 3.08 °C | 2.68 KM/H |
Warto zobaczyć