Gospodarstwo Rybackie "Zielenica", Anna i Łukasz Skowrońscy zostało założone w roku 2001 na bazie wieloletniej tradycji rodzinnej chowu ryb.
Stawy położone są w obrębie moren czołowych, stąd unikalne warunki wodno-środowiskowe, źródlana woda i stała temperatura wody co daje najlepsze efekty hodowlane.
Hodowla nasza odbywa się w dwóch, niezależnych, zlokalizowanych na różnych ciekach wodnych obiektach pstrągowych.
- Obiekt Lejkowo, usytuowany jest wyłącznie na źródłach, gdzie mieści się podchowania i stawy narybkowe. Specjalizuje się w produkcji narybku pstrąga do dalszego odchowu do wielkości ok 100g. Wielkość produkcji narybku wynosi 70 ton rocznie.
- Obiekt Zielenica, położony jest zarówno pośród źródeł jak i nad rzeką Zieleniczanka. Specjalizuje się w produkcji wysokomięsnej ryby konsumpcyjnej w wielkości do 400g. Wielkość produkcji wynosi 300 ton rocznie.
Do naszej produkcji używa się najwyższej jakości pasz. Hodowane przez nas ryby charakteryzują się wysoką zdrowotnością, poddawane są stałemu monitoringowi weterynaryjnemu. Wyspecjalizowany personel połączony z pasja pracy pozwala nam być dumnym z efektów naszej pracy.
Propagujemy proekologiczne rozwiązania systemowe, zaczynając od ekologicznych warunkach chowu a na używaniu ekologicznych materiałów biurowych kończąc.
Misją naszą jest wyhodowanie wysokiej jakości, bogatej w zdrowie i smak ryby.
Nasza misją jest propagowanie idei wyśmienitego smaku ryb, większej kultury konsumpcji ryb, jako źródła świadomego i zdrowego stylu życia.
W ofercie pstrąg tęczowy wędzony i surowy.
Źródło: www.zielenica.pl
Gospodarstwo Rybackie należy do SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO - POMORZE ZACHODNIE.
Warto zobaczyć