Park Hotel w Szczecinie już od 100 lat oferuje gościom doskonałe warunki wypoczynku. Czterogwiazdkowy standard, bliskość zieleni i dogodne położenie w centrum tworzą wyjątkową atmosferę luksusu na wyciągnięcie ręki. Błoga cisza w samym sercu tętniącego życiem miasta pozwala na chwilę zatrzymać się w codziennym biegu, złapać oddech i odprężyć się po dniu pełnym zajęć.
W 2013 roku Restauracja Hotelu Park w Szczecinie otrzymała wyróżnienie SlowFood. Nasza kuchnia łączy lokalne specjały i tradycyjne receptury z inspiracjami z całego świata, tworząc niepowtarzalną mieszankę smaków i aromatów na najwyższym poziomie. Menu restauracji zmienia się co sezon, a oferowane potrawy są przygotowane wyłącznie ze świeżych i naturalnych składników.
W Hotelu Park w Szczecinie pomożemy Ci przygotować spotkanie firmowe i imprezy okolicznościowe. Nowocześnie wyposażone sale zapewnią komfortowe warunki podczas spotkania czy przyjęcia, a nasi wykwalifikowani pracownicy hotelu zadbają o każdy, nawet najdrobniejszy detal podczas organizacji spotkania.
Po dniu pełnym pracy odprężysz się w hotelowej strefie relaksu. Do Twojej dyspozycji oddajemy basen z możliwością hydromasażu, łaźnię parową, suchą saunę fińską, jacuzzi z bąbelkami, podgrzewane leżanki, a nawet... beczkę z zimną wodą.
Nasi Klienci chwalą sobie niepowtarzalny smak dań serwowanych w Restauracji Park Hotelu i chętnie do niej wracają. Staramy się wydobyć naturalny smak każdej z potraw.
Pod okiem wybitnego kucharza powstają potrawy ze świeżych i naturalnych produktów, m.in.: zrazy z dzika w sosie własnym, faszerowane śliwką i warzywami - Perła 2011, zupa krem z dyni z marynowanym dorszem i pianką marchewkową - Perła 2012, paprykarz szczeciński z sielawy - Perła 2015. Dla odważnych kuchnia molekularna.
Restauracja należy do SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO - POMORZE ZACHODNIE.
# | Godzina | Temperatura | Minimalna temperatura | Maksymalna temperatura | Prędkość wiatru |
---|---|---|---|---|---|
13:34 | 13 °C | 12.08 °C | 14.43 °C | 6.71 KM/H |
Warto zobaczyć