XXIX PROGRAM FESTIWALU SŁOWIAN I WIKINGÓW Z WYDARZENIAMI TOWARZYSZĄCYMI
1–4 sierpnia 2024 r.
Organizatorzy: Centrum Słowian i Wikingów Wolin – Jomsb...
Tematem spotkania jest rzemiosło bartników od wczesnego średniowiecza po wiek XX. Wykłady i pokazy rzemiosł związanych z miodem i woskiem – bartodzi...
Już 14 lipca, Świnoujście stanie się prawdziwą stolicą polskiej kuchni! Wszystko za sprawą wyjątkowego Festiwalu „Polska Od Kuchni”, który obiecuje ni...
W środę 24.07.2024 r. o godz. 19.00 zapraszamy do kołobrzeskiego amfiteatru na kolejny wielki hit słynnego Teatru Variete Muza z Koszalina - CHANSONS...
Słodkowodne ryby poławiane na Zalewie Kamieńskim. Smażenie i wędzenie różnych gatunków ryb m.in.: troci, węgorza, sandacza, szczupaka, okonia, miętusa, lina, płoci.
Należy do SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO - POMORZE ZACHODNIE.